Pohjoisranta 4

Porrashuoneen kunnostus ja maalaustyö

Sijainti: Helsinki
Vuosi: 2018 – 2019

Meillä oli erityinen kunnia kunnostaa yksi Helsingin kauneimmista porrashuoneista alkuperäiseen asuunsa. Tehtävänämme oli restauroida arkkitehtonisesti näyttävän ja arvokkaan talon porrashuone sellaiseksi kun se oli talon valmistuessa vuonna 1885. Tämän Kruunuhaassa sijaitsevan, kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvotalon kunnostus oli erityisen vaativa, sillä jo tehdystä esityöstä huolimatta jouduimme avaamaan paljon pintaa saadaksemme tuotua porrasaulan katon alkuperäiset koristemaalaukset näkyviin. Alla olevassa kuvagalleriassa nähtävät porrasaulan vaaleammat alueet ovat osa alkuperäistä koristemaalausta.

Haluamme välittää erityiskiitokset sujuvasta yhteistyöstä Fastighets Ab Norra Kajen 4 –taloyhtiölle ja Janne Tallgrenille, Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy:lle, Arkkitehdit Korolainen & Heino Oy:n Marjo Korolaiselle, rakennuskonsultointiyritys Treuhardt Oy:lle, Seppo Ilomäelle sekä Ajanta Oy:lle.

Työprosessi

Ratakatu 3

Maalaustyöt

Sijainti: Helsinki
Vuosi: 2021 –

Olemme aloittaneet maalaustyön jatkotutkimuksen osoitteessa Ratakatu 3, Helsinki.
Kyseessä on 1870 rakennetun kerrostalon porraskäytävien alkuperäisten koristemaalauksien etsiminen useiden maalikerrosten alta. Esiin oton nykyisessä vaiheessa olemme onnistuneet avamaan siisääntuloaulan katosta laajan ja upean kuvion, jossa lisäksi kirjoitettu teksti, minkä tarkoitus on selvitettävä. 
Seinistä löytyvät hienot ruudun muotoiset kuviot tammen- ja viikunalehdistä, sekä kukkakuviot. 
Alkuperäisenä seinämaalauksena on ollut upea sapluunamaalaus kädenviivoilla koristeltuna, tummalla sävyllä. Väripaletti maalauksissa on kirjava.
Jatkamme tutkimuksia ja odotamme innolla uusia mielenkiintoisia yksityiskohtia. 

Zsar Outlet Village

Julkisivutyöt

Sijainti: Vaalimaa, Suomi
Vuosi: 2018 – 2019

Suomen ja Venäjän rajan tuntumaan Vaalimaalle rakennettu Zsar Outlet Village on Suomen ensimmäinen ja ainoa laatuaan oleva outlet-kylä. Gerda A Oy:n vastuulla oli ostoskylän julkisivurakentaminen kokonaisuudessaan. Työhön kuului myös detaljisuunnittelu. Veimme tämän noin 12 000 m2 suuruisen kohteen julkisivutyöt päätökseen 8 kuukaudessa.

Cembrit on kirjoittanut yhteenvedon projektista täällä.
Projektiuutiset artikkeli.

Korkeanvuorenkatu

Viimeistely/maalaustyö, tulisijakorjaukset, kattomaalaukset, marmorointi, ootraus, ikkunoiden ja vanhojen sisäovien kunnostus

Sijainti: Helsinki
Vuosi: 2018 – 2020

Grand Residence. Helsingin Ullanlinnassa sijaitseva 1800-luvun uusrenesanssityylinen arvotalo kunnostettiin sen ainutkertaista historiaa ja arvokasta tyyliä kunnioittaen. Gerda A toteutti kohteessa sijaitsevassa asunnossa tulisijakorjaukset, kattomaalaukset, marmoroinnit, ootraukset, sekä ikkunoiden ja vanhojen sisäovien kunnostuksen. Arvoasunnon saneeraushankkeen yhteydessä toteutimme kohteen kaikki maalaus- ja viimeistelytyöt, mukaan lukien sisäkaton alkuperäisten koristemaalausten esiinotot ja entistämisen. Säilyttääksemme asunnon yhtenäisen ilmeen viimeistelimme sisäkaton uusilla koristemaalauksilla.

Villa Miniato

Kaikkien ikkunoiden perusteellinen kunnostus, julkisivutyöt

Sijainti: Espoo, Suomi
Vuosi: 2020 – 2021

Jugendtyylinen Villa Miniato sijaitsee luonnonkauniissa miljöössä Espoon Soukanrannassa. Rakennusta voidaan pitää yhtenä Espoon arvokkaimmista asuinrakennuksista sekä kulttuurisesti että arkkitehtonisesti.

1900-luvun alussa rakennetun huvilan on suunnitellut Eliel Saarinen, yksi aikansa arvostetuimmista arkkitehdeistä Suomessa.

Huvila on suunniteltu jugend-tyyliin ja sen arkkitehtuuri on saanut inspiraationsa karelianismista, keskiaikaisesta kirkosta ja linnanrakennuksesta.

Omakotitalo, Espoo

Sijainti: Espoo, Suomi
Vuosi: 2019 – 2020

Kehitämme ja rakennamme omakotitaloa missä tärkeä on rakentamisen laatu, energiatehokkuus ja ulkonäkö.

Neuvottelutila, Helsinki

Koristemaalaukset, viimeistely

Sijainti: Helsinki
Vuosi: 2019

Koristemaalaukset, viimeistely.

Luotettavaa ja laadukasta korjausrakentamista pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueella.

Kysy tarjous