fbpx

Arvorakennuksen entisöinti – kahdeksan vaihetta

Pääkaupunkiseudulla on monia upeita arvoasuntoja, jotka kätkevät sisäänsä satojen vuosien historiaa. Jotta nämä arvokkaat kiinteistöt voisivat kertoa tarinaansa myös tuleville sukupolville he vaativat erityistä huolenpitoa ja ammattitaitoa entisöintityön suhteen. Tässä artikkelissa esitetään arvorakennuksen entisöinnin kahdeksan vaihetta.


Vaihe 1: Alustava arviointi ja suunnittelu

Kaikki alkaa yhteydenotosta. Kuvitellaanpa, että olet omistaja upeasta, mutta rapistuneesta historiallisesta kiinteistöstä Helsingin sydämessä. Olet kuullut Gerda A Oy:stä, ja päätät ottaa heihin yhteyttä. Yrityksen asiantuntijat saapuvat paikalle ja aloittavat alustavan arvioinnin. He kuuntelevat intohimoisesti kertomustasi kiinteistöstäsi ja alkavat nähdä sen potentiaalin.

Vaihe 2: Yhteys museovirastoon

Kun aloitamme projektit, joissa kohteen rakennussuojelupäätös edellyttää Museoviraston kuulemista korjaus- tai muutossuunnitelmista, pyrimme varmistamaan saumattoman yhteistyön viraston kanssa. Ennen kuin edes aloitamme suunnittelun, otamme yhteyttä Museovirastoon ja pyydämme heiltä lausuntoa suunnitelmistamme. Tämä on tärkeä askel, joka mahdollistaa sujuvan etenemisen. Voit lukea lisää museoviraston roolista entisöinneissä tästä.

Vaihe 3: Tarkempi suunnittelu ja budjetin luominen

Kun suunnitelma alkaa hahmottua, Gerda A Oy:n tiimi käyttää aikaa tarkempaan suunnitteluun. He pohtivat, mitä tarvitaan, jotta kiinteistöstä saadaan entisöinnin jälkeen aito aikamatka menneisyyteen. Samalla he huolehtivat tarvittavien resurssien hankinnasta, jotta projekti voi alkaa ilman viivästyksiä.

Vaihe 4: Entisöintityön aloittaminen

Työmaa valmistellaan huolellisesti. Historialliset yksityiskohdat otetaan tarkkaan huomioon, ja ammattilaiset aloittavat työn. Tämä ei ole pelkkää rakentamista; se on taidetta. Gerda A Oy:n ammattilaiset työskentelevät intohimolla ja huolellisuudella, tietäen, että jokainen yksityiskohta on osa tarinaa.

Vaihe 5: Laadunvalvonta ja seuranta

Entisöintityön aikana tiimi seuraa tarkasti edistymistä ja varmistaa, että kaikki sujuu suunnitellusti. Jos tarvitaan muutoksia, ne tehdään ammattitaidolla ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Laadunvalvonta on heidän ylpeytensä merkki.

Entisöijä istumassa penkillä ja entisöimässä kattoa.

Vaihe 6: Loppuviimeistely ja asiakkaan hyväksyntä

Työ etenee, kunnes kiinteistö on lähes valmis. Viimeistelyn aikana kaikki yksityiskohdat tarkistetaan ja viimeiset säädöt tehdään. Sitten tulee se hetki, kun omistaja saapuu ja näkee entisöinnin tuloksen. Tunteet voivat olla ylitsevuotavia, kun menneisyys herää uudelleen eloon.

Vaihe 7: Dokumentointi ja raportointi

Projektin päätyttyä Gerda A Oy huolehtii kaiken dokumentoinnista. Kaikki entisöintityön yksityiskohdat, aikataulu ja käytetyt materiaalit dokumentoidaan huolellisesti. Asiakas saa täydellisen raportin koko matkasta, johon he ovat osallistuneet.

Vaihe 8: Loppuasiakirjat ja arviointi

Kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten Museoviraston luvat ja dokumentaatio, arkistoidaan asianmukaisesti. Asiakas arvioi kokemuksensa ja antaa palautetta Gerda A Oy:lle. Palaute on tervetullutta, sillä se auttaa yritystä parantamaan entisöintiprosessejaan ja tarjoamaan entistäkin vaikuttavampia palveluja tuleville asiakkaille.

Gerda A Oy ei ole vain entisöintiyritys; se on tarinankertoja, joka auttaa säilyttämään menneisyyden elossa. Tällainen omistautuminen historiallisten arvoasuntojen entisöintiin on harvinaista, ja se tekee Gerda A Oy:stä poikkeuksellisen arvokkaan kumppanin niille, jotka haluavat säilyttää kulttuuriperintömme tuleville sukupolville.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *